Met gepaste trots introduceert Ed Home in oktober de nieuwe Plissé/Duette collectie. De collectie bestaat uit 154 Duette stoffen in plooibreedtes 25, 32 en 64 mm en 124 Plisse stoffen op 20 en 32 mm. Gezien de groeiende belangstelling in de Duette stoffen vanwege de energiebesparende eigenschappen is hier het accent op gelegd.

Uit onderzoek is gebleken dat zonder energie-efficiënte raambekleding tot 50 % van de verwarmings- en koelenergie van een huis via de ramen kan ontsnappen. Een boodschap die in deze tijd natuurlijk niet aan dovemansoren is gericht. Sommige stoffen zijn voorzien van een topar of Dustblockcoating. Een bijzondere variant is de Duette FIXÉ. De 25, 32 en 64 mm brede plooien zijn aan de achterzijde gefixeerd, waardoor de voorzijde een regelmatige verdeling van de plooi laat zien.

Vernieuwde bedieningsmechanieken zoals de SmartCord en LiteRise zorgen voor een degelijke en comfortabele bediening. Ook in topdown en grote maten leverbaar. Het Magneetframe is de oplossing voor kunststof ramen en draaikiepramen. Het frame kan zonder boren of schroeven met een magneetband rechtstreeks op het kozijn worden geplaatst.

Naast de praktische eigenschappen zijn de Duettes natuurlijk vooral heel decoratief. Ze filteren het daglicht op subtiele wijze en zorgen voor een diffuus licht in elk vertrek. De verschillende nieuwe kwaliteiten en kleuren passen weer geheel in het nieuwe woonbeeld.