Ed Home levert ook maatwerk in plissé en duette

Plissé en duette is duidelijk een trend van de laatste jaren. De toepassingsmogelijkheden zijn bijna onbeperkt door de grote variatie in modellen en stoffen.

De topdown/ bottom up versie is de meest bekende daarvan.
Met deze uitvoering kunt u uitstekend uw privacy en lichtinval zelf regelen. Ideaal voor in badkamers, slaapkamers of voor ramen aan de straatzijde. De ingespannen uitvoering leent zich goed voor draaikiepramen.

Met zware spankabels kunnen ook daklichten en serres voorzien worden van plissé of duette. Het voordeel van plissé is, dat deze ook in transparante kwaliteiten leverbaar is. De duettes zorgen door de honingraat structuur voor een fraai diffuus licht in uw kamer.

Ze werken daarnaast ook heel goed isolerend. Zowel voor warmte als kou. Vrijwel alle stoffen zijn goed bestand tegen vocht en zijn daarom ook geschikt voor vochtige ruimtes en zijn makkelijk te reinigen. Met name de Topar behandelde stoffen zijn zeer praktisch in onderhoud. Het Topar procédé is overigens in eerste instantie ontwikkeld als alternatief voor de bekende gemetalliseerde coating, die een hoge reflectiewaarde heeft en daarom een uitstekende binnenzonwering vormt.

Met een nieuw degelijk mechaniek kan Ed Home nu ook duettes leveren tot 360 cm breed en een maximale oppervlakte van 10 M2. Deze duettes worden bediend met een eindloos koord en kunnen ook in de topdown variant worden geleverd. Het bedienen verloopt soepel en is daarom ook geschikt voor de zwaardere stoffen zoals de verduisterings kwaliteiten.

Bespaar op stookkosten in de winter:

Uit onderzoek van Milieu Centraal blijkt dat Duette shades het meest effectieve type raambekleding is om energie te besparen. De honingraadstructuur zorgt voor een stilstaande luchtlaag die isolerend werkt. Verduisterende Duette shades hebben daarnaast een speciale aluminium coating aan de binnenzijde. De potentiele besparingen zijn het grootst in combinatie met enkelglas in de winter. Bij de combinatie met enkel glas kan het warmteverlies wel tot 60 % gereduceerd worden. Bij de combinatie dubbel glas met Duette shades kan het warmteverlies tot wel 46 % verminderen. Het is lastig om concreet te zeggen wat dat voor de energierekening betekent, omdat iedere woning anders is en het gasverbruik van meerdere factoren afhankelijk is. In een gemiddelde woning met enkel glas kan de energiebesparing oplopen tot 18 % Daarnaast kan door de hogere binnentemperatuur de thermostaat nog een graadje lager, wat op jaarbasis nog zo’n 7 % kan schelen.

Weer de warmte in de zomer:

In de zomer weren de Duette shades de warmte van de naar binnen schijnende zon, door de goede reflectie van de zonnestraling. De warmteopname kan zelfs tot 78 % gereduceerd worden. Zo blijft het in de omer heerlijk koel binnen. Bovendien beschermen Duette shades tegen verbleken door zonlicht.

Verbeter de akoestiek in huis

Duette shades hebben een zeer hoog geluidsdempend vermogen. Zelfs in de moderne architectuur waarin veel beton, glas en metalen toegepast worden, zullen Duette shades de akoestiek aanzienlijk verbeteren. Dit verhoogt het wooncomfort.

De profielen van de plissé en duette zijn zeer compact en zijn daarom vaak de oplossing voor onder andere erkertoepassingen. De plissés en duettes zijn ook in een systeem met elkaar te combineren, zodat u transparantie met dichte stoffen kunt afwisselen.

Ed Home laat u graag al deze mogelijkheden van plissé en duette bij u thuis zien en maakt aan de hand van uw wensen een passend voorstel.

Nieuwe aanvulling 2022

De plisse & duette collectie is vanaf 2022 verder uitgebreid met onder andere een 16-tal halftransparante en verduisterende kwaliteiten duettestoffen met een 45 mm brede plooi.

Deze stoere duettes zijn ook leverbaar met verschillende topdowntechnieken tot 300 cm breed. Tevens is de collectie aangevuld met een grote keuze dubbelzijdig gekleurde stoffen. Waarbij nu ook verduisterende stoffen dubbelzijdig gekleurd leverbaar zijn. Tot voorkort was deze kwaliteit alleen leverbaar met een witte achterzijde.

Persoonlijk advies aan huis?

AFSPRAAK MAKEN